Program

Day 1 – Thursday 12th May 2016

Start - Finish
Session
Title - Presenter
Description
Level
Duration
09:00 - 11:001.1Introduction, RTC Chairman - Chris Needham
Autodesk Sponsor address
Platinum Sponsor Session
Keynote Sponsor Address - Luke Johnson
Keynote Address- The Freak Factor: Discovering Uniqueness by Flaunting Weakness - David Rendall
Do you want more happiness, fulfillment and energy? Do you want to dramatically improve your own productivity and increase employee performance and business effectiveness?
Our parents, teachers and managers have told us that, if we want to succeed, we should find and fix our weaknesses. However, most of us never make much progress trying to eliminate our worst traits. In fact, our weaknesses are actually the best clue to our strengths. In this funny and counter-intuitive talk, David shows how to find happiness, personal fulfillment and business success by starting with weaknesses — and embracing them rather than trying to deny them.
All Levels120 mins
11:00 - 11:30Morning Tea
11:30 - 12:451.2ARCHICON Introduction - Nathan Hildebrandt
dRofus+ARCHICAD -Chris Razzell
All Levels75 mins
12:45 - 13:45LunchJoin us in the exhibition for lunch30 mins
13:45 - 15:001.3101 Master Templates - Quinton CooperDo you require a single template or 100s of master templates? Architects and Residential Builders typically have very different requirements from BIM. This session will focus on finding the right approach to ARCHICAD template creation for Architects needing a single template file or Project Builders managing hundreds of standard designs.All Levels75 mins
15:00 - 15:15Session Changeover15 mins
15:15 - 16:301.4Out of the box Cinema 4D Rendering Workflows from ARCHICAD. - Gideon TaljaardARCHICAD provides enhanced, more realistic rendering capabilities out of the box! In practice, this means, that anyone can create state-of the art, professionally rendered visualizations of their projects without the need to buy, install and learn any additional software applications!All Levels75 mins
16:30 - 17:00Afternoon TeaJoin us in the exhibition for tea & Coffee30 mins
17:00 - 18:151.5Mobilise with BIMx Pro - Lachlan GreenHaving access to the right information when you are out of the office is critical in BIM processes. All practices need to find a solution to mobilise their BIM. BIMx PRO provides a mobile solution for ARCHICAD users that helps achieve that need.All Levels75 mins
18:30 - 20:30 Welcome FunctionEnjoy the opportunity to Netowrk with your colleagues within the RTC Exhibtiion Area.

Sponsored by Ideate Software

Day 2 – Friday 13th May 2016

Start - Finish
Session
Title - Presenter
Description
Level
Duration
09:00 - 10:152.1Built Environment Simulation for The Purpose of Development Assessment - Andrew ZarbSunshine Coast Council uses BIM, GIS, LiDAR and gaming engine software to create and maintain a complete model of the Sunshine Coast’s 2291km² terrain. Learn how a variety of software is used to interface with the data for a number of uses including development assessment.All Levels75 mins
10:15 - 10:45Morning TeaJoin us in the exhibition for tea & Coffee30 mins
10:45 - 12:002.2Measuring up your ARCHICAD Data - Matthew JohnsonSharing ArchiCAD building data with Quantity Surveyors can be one of the key benefits of BIM but what information are you really sharing and how is it interpreted by those who need it.Intermediate / Advanced75 mins
12:00 - 13:00LunchJoin us in the exhibition for lunch60 mins
13:00 - 14:152.3IFC Live! - Rob JacksonCreating models using open standards is key to sharing models efficiently with other stakeholders for their use. Understanding IFC is at the heart of OPEN BIM and this session aims to cover how to create geometry/data in Graphisoft ARCHICAD effectively.Intermediate / Advanced75 mins
14:15 - 14:30Session Changeover15 mins
14:30 - 15:452.4Model Validation, is your BIM Right - Nathan Hildebrandt The QA requirement that all practices will face in the future, BIM Validation will become the norm as more people collaborate in digital over analogue. The presentation takes you on a journey from the Authoring software ARCHICAD, through the IFC export process and into Solibri Model Checker.Intermediate / Advanced75 mins
15:45 - 16:15Afternoon TeaJoin us in the exhibition for tea & Coffee30 mins
16:15 - 17:302.5Panel Discussion: Delivering OPENBIM Success - Nathan Hildebrandt + ARCHICON PresentersARCHICON presenters will discuss and share their positives and negatives in working using OPENBIM processes in their day to day practices. This forum will be interactive with the audience to promote the wider discussion and close out ARCHICON with a bang!!!Intermediate / Advanced75 mins
17:30 - 17:45ARCHICON Closing Remarks - Nathan Hildebrandt15 mins
19:00 - 22:00Friday Evening FunctionMore details to follow

Sponsored by Chaos Group